Pembrolizumab

Stofnaam
Pembrolizumab
Domein
Oncologie en Hematologie
Reden van opname in Horizonscan
IndicatieuitbreidingIND
Hoofdindicatie
Longkanker
Uitgebreide indicatie
Extension of Indication to include 1st line treatment of locally advanced or metastatic non-small cell lung cancer tumours expressing PD-L1 with a ≥ 1% tumour proportion score (TPS).

1. Product

Merknaam
Keytruda
Fabrikant
MSD
Werkingsmechanisme
PD-1/PD-L1 remmer
Toedieningsweg
Intraveneus
Toedieningsvorm
Infuus
Bekostigingskader
Intramuraal (MSZ)
Aanvullende opmerkingen
Anti-PD-1

2. Registratie

Registratieroute
Centraal (EMA)
Type traject
Normaal traject
Datum indiening
Juli 2018
Verwachte registratie
2020
Fase registratie
Registratieaanvraag in behandeling
Aanvullende opmerkingen
Monotherapie, met een PD-L1 expressie >1%.

3. Therapeutische waarde en behandelschema

Therapeutische waarde

Nog geen oordeel

Deze inschatting doet geen uitspraak over de mogelijke opname in het pakket.

Behandelduur
Niet gevonden
Toedieningsfrequentie
1 maal per 3 weken
Dosering per toediening
200 mg
Bronnen
SmPC

4. Verwacht patiëntvolume per jaar

Bronnen
Expertopinie
Aanvullende opmerkingen
Pembrolizumab als monotherapie in de eerste lijn bij een PD-L1-expressie van >1% zal naar verwachting slechts bij uitzondering bij een klein patiëntaantal worden ingezet. Patiënten met een PD-L1 expressie van 1-49% zullen sowieso pembrolizumab in combinatie met chemotherapie krijgen en patiënten met >50% waarschijnlijk ook.

5. Verwachte kosten per patiënt per jaar

Kosten
40.000 - 60.000
Bronnen
G-standaard
Aanvullende opmerkingen
Voor alle indicatie van pembrolizumab geldt een financieel arrangement dat is voortgekomen uit de onderhandelingen in de sluis (lopend tot eind 2019). AIP per nov 2017: €2.624,38 per injectieflacon 25MG/ML FL 4ML (oplossing). Inschatting: in lijn met andere indicaties.

6. Mogelijke totale kosten per jaar

Er is op dit moment niets bekend over de mogelijke totale kosten.

7. Off-label gebruik

Off-label gebruik
Nee
Bronnen
Fabrikant

8. Indicatieuitbreiding(en)

Indicatieuitbreiding(en)
Ja
Indicatieuitbreidingen
Indicatie-uitbreidingen worden weergegeven in de Horizonscan (Maagkanker, Hoofd- en halskanker, huidkanker, Borstkanker, etc.)
Bronnen
Fabrikant

9. Overige informatie

Er is op dit moment geen overige informatie.